IJsland

In 2018 bezochten we het fantastische IJsland voor de eerste keer en wat hebben we daar genoten!

Een oude wens ging daarmee in vervulling want ik heb 25 jaar een IJslands paard gehad en dan wil je toch ooit IJsland bezoeken én er paardrijden.

Het land heeft ons met zijn bijzondere schoonheid verrast en geraakt. Het landschap zag er ieder uur weer anders uit!

We zagen er bijzondere vogels, planten en (zee)zoogdieren.

In 2021 bezochten we IJsland nogmaals in het najaar.

 

Geen wonder dus dat ik ook hiervan graag een magazine zou willen maken hoewel ik wel getwijfeld heb want er zijn veel gidsen uitgegeven over IJsland. Ik ben van mening dat dit magazine een prima basis vormt voor zeker een eerste bezoek aan IJsland. In geen andere gids komen natuur en bezienswaardigheden zo samen.

Ik ben in januari 2020 aan de slag gegaan met het maken van deze nieuwe editie over IJsland.

Het nummer is maar liefst 72 pagina's dik en ik heb besloten om geen advertenties meer toe te voegen.

Dit maakt het magazine misschien iets duurder, maar het vergroot de leesbaarheid.

De kosten van deze uitgave bedragen €10,00 exclusief verzendkosten. Dit is nog altijd goedkoper dan een gids.

 

Lees alles over de mooiste plekjes, watervallen, waar kan je het best Papegaaiduikers en andere zeevogels bekijken, welke walvissen kan ik waar zien en hoe herken ik ze, praktische tips over eten & drinken, boodschappen doen, verkeer, kleding, IJslandse Paarden, schapen, koeien, honden en nog veel meer!

 

Omdat er op IJsland zoveel te zien is en het magazine niet nog dikker kon worden heb ik op deze website nog wat extra informatie ondergebracht over onze eigen route en over het rijden op IJslanders en waar je dat kan doen.

 

 Helaas is het nummer over IJsland uitverkocht (juli 2023). Ik ga me beraden of ik het ga laten herdrukken. Zowel de papier/drukkosten zijn sterk gestegen als ook de portokosten. Het moet wel betaalbaar blijven.

 

Enkele reacties op het magazine: 

Brigitte Hilt Vos: Vandaag heb ik je IJsland-magazine uitgelezen en ik heb er ontzettend van genoten. Afgelopen zomer ben ik voor de 5e keer in IJsland geweest en toch lukt het je om me nieuwe dingen te leren en me te wijzen op dingen die ik nog niet eerder gezien of ergens gelezen heb.

Je schrijfstijl is fijn, het formaat is ideaal, de afwisseling met foto's is mooi en de aandacht die je geeft aan de vogels waardeer ik enorm (ook al ben ik maar een beginnend amateurtje).
Dank je wel voor zoveel moois. Volgend jaar zijn we weer van plan te gaan en zal dan zeker je magazine nog eens doorlezen om de tips die ik nog niet kende mee te nemen in de wensenlijst!
Arjan Bosscher: Wat een ongelooflijk mooi en informatief magazine. Prijs mij gelukkig dat ik het besteld heb! Eigenlijk verdient dit magazine het om in boekvorm uitgebracht te worden. Dat maakt het duurzamer (en blijft het mooier als je het op reis meeneemt). Echt, het heeft de kwaliteit ervoor.
Jord Ingenbleek: Ik heb nog niet alles uit maar ik ben onder de indruk Miranda! Dit is echt professioneel niveau. Taalkundig goed verzorgd, het leest prettig weg, is overzichtelijk en ziet er chic uit!
Gertjan Smit: Hartelijk bedankt voor het prachtige magazine. Ik ben verrast door de wijze waarop je dit in elkaar hebt gezet.
Zeer gedetailleerd en met prachtige foto’s.

 

 

De inhoudsopgave van het magazine:

 

Hieronder een paar pagina's om een indruk te geven wat je kan verwachten:

 

Op IJsland blijf je fotograferen. Hieronder nog een extra sfeerimpressie om je eventuele laatste twijfels over een reis naar dit bijzondere land weg te nemen:


& NATUUR 2018   All rights reserved