Rijden op IJslanders in IJsland

IJslandse paarden-paardrijden-op-IJsland-adressen.jpeg
Een kudde IJslandse paarden bij Húsavík.

 

Op de rug van een IJslands Paard een tocht maken door de overweldigende natuur is dé manier om IJsland te ervaren! Op deze pagina kunnen ook bezoekers hun positieve ervaringen over bedrijven die ritten op IJslandse paarden aanbieden delen.

Je kan dit doen door via 'contact' mij een mail met het bedrijf, contactgegevens, jou ervaring (circa 150 woorden) en foto toe te sturen.

 

Ik zou het persoonlijk niet aanraden om zonder enige ervaring zo'n tocht te maken. Ben je het van plan, neem dan eerst wat rijlessen in Nederland.

 

Ook belangrijk: paardrijspullen mogen alleen naar IJsland worden meegenomen als ze nieuw zijn of bewezen gedesinfecteerd! Dit om te voorkomen dat ziektes IJsland bereiken.

 

Íslandshestar is een grote aanbieder van ritten in heel IJsland en is eigendom van IJslandse boeren. Ze bieden een grote selectie van meerdaagse ritten. Neem eens een kijkje op www.íslandshestar.is.

 

Stóra-Sandfell

IJslandse-paarden-buitenrit-Stóra-Sandfell-IJsland.jpeg
Een 'bos'rit bij Egilssta∂ir.

Op 17 km ten zuiden van Egilssta∂ir ligt het familiebedrijf Stóra-Sandfell. Ze verhuren er fijne accommodaties en er is een kleine camping.

Van 1 juni - 15 september kan je er met 2-10 personen ook tochten maken op IJslanders. Alle tochten worden begeleid door een gids en er wordt vooraf bekeken welk paard er bij de ruiter past.

 

De omgeving is prachtig!

Wij maakten een rit over een smal pad door het 'bos' wat echter niet veel hoger was dan 2 meter zodat je van het mooie uitzicht kon blijven genieten.

We reden een berg op en staken kleine beekjes over waar de paarden ook even uit mochten drinken.

Op het eindpunt stapten we af en lieten de paarden kort grazen en genoten wij van het prachtige uitzicht.

Ondanks dat beide paarden de dag ervoor op ijzers zijn gezet en net uit de bergen waren teruggehaald waren ze zeer braaf.

Ze tölten makkelijk en heerlijk!

 

Neem voor het maken van een rit vooraf contact op via de mail of bel:

www.storasandfell.is

Tvistur

Buitenrit-IJslandse-Paarden.jpeg

Gevestigd op 2,5 km van Dalvík in het noordoosten van IJsland.

 

Leuke eigenaren, brave paarden en makkelijke tölters. Paarden voor alle niveau's. Rijden in een prachtig landschap.

 

www.tvistur.is

Skorrahestar

Buitenrit-IJslandse-Paarden.jpeg

Maak een prachtige rit van 1 of 2 uur in de schitterende omgeving; langs een rivier met watervallen en een berghelling met prachtig uitzicht. De gids verteld over de omgeving en de natuur. Na afloop koffie en taart!

Groepen van maximaal 10 ruiters.

Paarden voor beginners en ervaren ruiters.

Ook meerdaagse tochten en overnachten mogelijk.

 

www.skorrahestar.is

 


& NATUUR 2018   All rights reserved