& NATUUR magazine

Als wij op reis gaan dan zoeken we vantevoren alles uitgebreid uit. We lezen boeken, reisverslagen, bezoeken websites en bekijken waarnemingen op Observado. 

Hoewel we beiden vogelaars zijn, en ook steeds vaker naar vlinders kijken, hebben we een hele brede interesse in de natuur. Bijzondere planten, insecten, (zee)zoogdieren, paddestoelen, sprinkhanen, alles waar ons oog op valt is interessant.

Maar ook leuke plaatsjes, een oude kerk of mooie wandelroute nemen we mee. 

Dit alles heb ik samengebracht in een magazine en maakt het een prima tool om jou reis te plannen!

 

Waarom een magazine en geen boek(je)?

Zelf vind ik een magazine handzamer, je schrijft er makkelijker wat in/bij, lettertype en foto's kunnen groter en dat komt ook de uitstraling en leesbaarheid ten goede. In een boek staan langere stukken tekst en wat onthou je daar uiteindelijk van?

Het magazine is een soort samenvatting van al het moois dat het eiland/land te bieden heeft. Wil je toch meer informatie over een bepaalde bezienswaardigheid dan is dat op de iPad of telefoon zo gevonden. In het magazine staan dan ook tips op welke websites je deze informatie kan vinden.

 

Kosten en opbrengsten

Ik heb gewoon een baan bij een tuincentrum en doe dit puur uit liefhebberij.

Rijk wordt ik er zeker niet van. Na twee jaar heb ik net de kosten die ik voor het Madeira nummer (en website) heb geïnvesteerd terug verdient (maar nog geen cent 'winst' gemaakt). Mocht ik alle nummers verkopen dan verdien ik er nog geen euro per gemaakt uur aan. Maar dit geld gebruik ik bovendien weer om een nieuw magazine te maken.

 

Advertenties

In het nummer van Madeira staan twee advertenties die ook een relatie hebben met natuur/het eiland. 

Omdat de oplage niet hoog is kan ik niet veel geld vragen voor een advertentie. Het geld dat uiteindelijk overbleef van de advertentie inkomsten was zo gering dat ik besloot om het in een volgend nummers achterwege te laten.

Als ik van mezelf uitga betaal ik liever iets meer dan dat een blad vol zit met advertenties.

 

 

  

 

 

 

 


& NATUUR 2018   All rights reserved